Team Lead Development (Aalst)

Het land-based development team is verantwoordelijk voor het design & development van offline producten. Deze producten moeten voldoen aan de opgelegde regels.

Functie
* Je staat in voor het dagdagelijks functioneren van de software developers in jouw land-based development team (8-10 developers & designers).
* Je zorgt voor een optimale resource- en projectplanning en neemt de lead in het aanwerven, coachen en evalueren van jouw teamleden.
* Je bent verantwoordelijk voor onze productportfolio en beheert de roadmap voor de ontwikkeling, kwaliteit en het onderhoud van onze land-based producten.
* Je werkt nauw samen met de verschillende departementen binnen onze organisatie ( Production, Product Owners, Business Analysts, Marketing, …).
* Je verzorgt de communicatie met externe partijen.
* Je volgt outsourced development opdrachten op de voet op, bewaakt de communicatie en kwaliteit van de externe partners en stuurt bij waar nodig.
* Je rapporteert rechtstreeks aan de Business Unit Manager.

Profiel
* Minstens 3 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van een development team en idealiter een technische (development) achtergrond
* Je combineert een goede technische kennis met een goed grafisch oog en sterke people management vaardigheden.
* Je bent communicatief zeer sterk.
* Idealiter ervaring met firmware en/of software design, bij voorkeur met ontwikkelingen in C++ en C#.
* Idealiter ervaring met ontwikkeling van automation controller firmware en/of PC-based configuration software voor automation controllers.
* Je bent vertrouwd met Scrum, Kanban en/of vergelijkbare project management technieken.
* Je bent vertrouwd met het volledige Atlassian pakket (Jira, Confluence, …).
* Je hebt ervaring met database management en scripting
* Je beheerst vloeiend Nederlands en Engels